Dé plek voor kinderen van gescheiden ouders

‘Papa en mama gaan scheiden.’ Maar liefst 70.000 kinderen per jaar krijgen deze nare boodschap te horen. Vaak vergeten de ouders tijdens het geruzie en getouwtrek, dat de kinderen gewoon meeluisteren. Die krijgen hierdoor last van schuldgevoelens, boosheid en schaamte. Daarom is er nu een online platform waar iedereen met gescheiden ouders lief en leed kan delen met lotgenoten.

Zo begon Villa Pinedo nu al ruim zes jaar geleden. En ze zijn dus duidelijk een blijvertje! Het is dé plek geworden waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen kunnen delen.
‘Meer dan 250 ervaringsdeskundigen (van 14-26 jaar) geven als online-buddy of via het forum advies aan kinderen en ouders, schrijven blogs om hun ervaring met lotgenoten en ouders te delen. Ook geven zij workshops aan (v)echtscheidende ouders die in het ‘Kinderen uit de knel’- traject zitten. Ze maken volwassenen bewust van wat er in het hoofd en het hart van kinderen met gescheiden ouders omgaat.’

Op de website staat ook een brief die kinderen van gescheiden ouders kunnen sturen aan opa’s, oma’s, tantes, ooms, neven, nichten, buren en vrienden. ‘Jullie bedoelen het vast heel goed als jullie ons of onze ouders adsviezen geven, maar soms zorgen die ervoor dat de ruzie tussen onze ouders alleen maar erger wordt. We hebben er veel meer aan als jullie neutraal zijn en voor ons opkomen.

 

> Villa Pinedo