TEMPO, DAT WERKT

Het kan in een paar sessies

Als het kan zullen we het tempo bij de mediation redelijk hoog houden: zo kort als mogelijk en zo lang als nodig is – dat bepalen we samen.
De ervaring heeft ons geleerd dat ’tempo houden’ helpt bij het onderhandelen. Vragen en twijfels komen dan sneller op tafel, terwijl ze anders voor extra vertraging gaan zorgen.
Snel naar een goed echtscheidingsconvenant kan beide partijen van heel veel zorgen verlossen.

En staan uw afspraken in concept op papier dan heeft u altijd voldoende tijd om er nog eens over na te denken.
In de meeste gevallen hebben de partijen bij mediation veel minder tijd nodig dan ze zelf hadden gedacht; doorgaans zijn ze er in pakweg drie tot vijf sessies uit.
Dat lukt doordat mediation vooral op de toekomst is gericht.
Een ‘vechtscheiding’ duurt altijd heel veel langer, omdat partijen elkaar dan vaak met het verleden gaan bestrijden.

Niet het verleden, maar de toekomst

Natuurlijk wil je het bij een scheiding hebben over de oorzaken. Maar je loopt dan ook het risico te blijven hangen in verwijten. En dat kost veel energie en ook tijd. En hoe langer je daarin blijft hangen hoe moeilijker het wordt om afspraken te maken. Het verleggen van de blik naar de toekomst is belangrijk om weer snel houvast te hebben. Wij helpen u daarbij.

Partneralimentatie
Wanneer er sprake is van partneralimentatie, maken wij voor u een alimentatieberekening en geven we inzicht in het maandelijks besteedbaar inkomen na de scheiding.

De woning
Kan een van beiden in het huis blijven wonen? Hoe moet het dan met de woonlasten? En een eventuele verkoop van het huis? Is er dan overwaarde? Wij helpen u bij al die vragen.

Gratis kennismakingsgesprek
Mail ons, dan nemen we contact met u op voor een vrijblijvende kennismaking.

© 2020 – SamenScheiden (fotografie: Paul Tolenaar)