DE KINDEREN GAAN VOOR

Zorgvuldige afspraken
over de kinderen

‘Als ouders scheiden, scheiden kinderen mee.’ Natuurlijk wil niemand de kinderen de dupe laten zijn van een echtscheiding. Maar dat vraagt een opstelling die veel ouders bij een scheiding niet op kunnen brengen. En in het ergste geval kunnen kinderen tot ‘wapen’ worden in een ‘vechtscheiding’.
Wij helpen u bij het maken van alle afspraken rond de kinderen. Die afspraken (het ouderschapsplan) zijn wettelijk overigens verplicht.

Goed ouderschapsplan
voorkomt problemen

In het ouderschapsplan staat hoe de ouders omgaan met hun kinderen na de scheiding: hoe de zorg geregeld is, waar de kinderen wonen, hoe de contacten met de andere ouder zullen zijn, hoe de ouders de opvoeding zien, hoe de financiën voor de kinderen geregeld zijn en nog meer.
Een goed ouderschapsplan kan later heel veel problemen voorkomen.

We hebben een coach
alleen voor de kinderen

Hoe goed je het ook probeert te regelen rond de kinderen, zij hebben altijd hun eigen verdriet, boosheid en onzekerheid.

Wij werken daarom vaak met een kindercoach. Die is er in het scheidingsproces alleen voor de kinderen. Kinderen hebben bij een echtscheiding altijd steun nodig.
Onze kindercoach wordt ook wel eens gevraagd om na de scheiding steun te bieden in het verwerkingsproces.

Tips rond kinderen en scheiding
We hebben wat tips rond kinderen en scheiding op een rij gezet.

‘KIES’
Onze kindercoach helpt kinderen van 6 tot 18 jaar. Er wordt op maat gewerkt afhankelijk van de ondersteuningsvraag. Werkvormen uit het KIES programma (wetenschappelijk bewezen programma voor Kinderen In Echtscheiding Situaties) worden ingezet en aangepast aan de leeftijd en situatie.

Gratis kennismakingsgesprek
Mail ons, dan nemen we contact met u op voor een vrijblijvende kennismaking.

© 2020 – SamenScheiden (fotografie: Paul Tolenaar)