BEGELEIDING VOOR DE KINDEREN

Daniëlle van den Eerenbeemt, kindercoach

Een rollercoaster aan emoties en gedachten gaan door een periode van een echtscheiding heen. Kinderen hebben antennes en voelen vaak heel goed aan als er iets speelt. Voor het hele gezin en familie is een scheiding een verwarrende en onzekere periode. Dat kan zijn weerslag hebben op het gedrag van het kind, thuis en op school. Slechter slapen, eten, verdrietiger of bozer zijn, zich terugtrekken of juist please gedrag, slechtere prestaties op school etc.

Voor kinderen is het helpend als ze in vertrouwen hun emoties en gedachten kunnen delen. Het kost tijd en aandacht om met een nieuwe situatie om te gaan. Als dit op een positieve en laagdrempelige manier gebeurt dan ontstaan er geen blokkades voor de verdere ontwikkeling.

Maatwerk voor het kind met ‘KIES’

Er wordt op maat gewerkt afhankelijk van de ondersteuningsvraag. Werkvormen uit het KIES programma (programma voor Kinderen In Echtscheiding Situaties) worden ingezet en aangepast aan de leeftijd en situatie. KIES is de eerste wetenschappelijk onderzochte en effectief bewezen interventie in Nederland voor begeleiding aan kinderen bij echtscheiding.

De begeleiding geeft het kind en indirect ook de ouders empowerment waardoor eigen wensen en mogelijkheden worden ontdekt en gesteund. Door herkenning en erkenning krijgt het kind tools aangeboden waardoor het zelfbeeld en zelfregulatie worden versterkt.

Tips rond kinderen en scheiding
We hebben wat tips rond kinderen en scheiding op een rij gezet.

Zorgen delen
Voor kinderen is het goed hun zorgen met een ander te delen; zij willen hun ouders immers geen verdriet doen.

Gratis kennismakingsgesprek
Mail ons, dan nemen we contact met u op voor een vrijblijvende kennismaking.

© 2020 – SamenScheiden (fotografie: Paul Tolenaar)