GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Wat zijn de kosten van mediation?

Wat kost mediation? Het antwoord op die vraag verschilt nogal van situatie tot situatie. Toch wilt u natuurlijk weten waar u financieel aan toe bent.

We hebben daar een eenvoudige en beproefde methode voor. Wanneer u denkt dat onze aanpak bij u zou kunnen passen, belt u ons voor een kennismakingsgesprek. Dat gesprek is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Op basis van dat gratis kennismakingsgesprek (van een half uur) maken wij een schatting van het aantal uren dat volgens ons in uw situatie nodig is voor een succesvolle mediation. We kijken dan meteen of er eventueel extra specialistische hulp nodig zal zijn (bijvoorbeeld een advocaat of een fiscalist). Zo krijgt u een realistisch beeld van de kosten.

Maar voor alle duidelijkheid: het wordt nooit ‘aangenomen werk’, omdat er tijdens de mediation problemen naar voren kunnen komen waar alleen u invloed op heeft. Gelukkig leert de praktijk dat onze kostenraming meestal aardig klopt.

Ook als er een oriënterend gesprek met bijvoorbeeld een makelaar of een kindercoach wordt gevoerd, is dat gesprek kosteloos.

..

‘High trust’ mediation

Voor onze werkwijze en transparantie hebben wij van de Raad voor de Rechtsbijstand het predicaat ‘High Trust’ gekregen.

Wat zijn de kosten van een scheiding?

De kosten van de scheiding zelf zijn niet hoog. Een eenvoudige echtscheiding kost in de praktijk zo’n € 800,- per persoon.
Voor wie een subsidie (zie hiernaast) ontvangt zijn de kosten in totaal € 95,- of € 147,50 per persoon. (Deze bedragen zijn inclusief de werkzaamheden van een advocaat en de griffierechten voor de rechtbank.)

Als u ongehuwd samenwonend bent hoeft u niet naar de rechtbank en hebt u ook geen advocaat nodig; een eenvoudige scheiding kost dan ongeveer € 500,- per persoon.

..

Gratis ‘rechtsbijstand’

Komt u in aanmerking voor (gratis) ‘rechtsbijstand’, dan dienen wij voor u de aanvraag in bij de Raad voor de Rechtsbijstand. (Onder ‘Hoeveel moet ik zelf betalen?’ is vooral de tabel ‘Inkomensnormen en eigen bijdrage bij mediation van vier uur of meer’ van belang.)

De subsidie is dan voor de kosten van de advocaat en voor de mediation.
Het kan overigens zijn dat de een wel in aanmerking komt voor de subsidie en de ander niet. Er wordt namelijk naar ieders inkomen afzonderlijk gekeken. Het inkomen mag per persoon niet meer zijn dan € 26.900 of € 38.600 afhankelijk van de samenstelling van uw huishouden (en het vermogen niet meer dan € 30.000).
‘Gratis’ rechtsbijstand houdt wel in dat u toch een eigen bijdrage betaalt. Voor mediation is dat echter nooit meer dan € 107 per persoon (bedrag van 2019).

..

Wij zijn geen prijsstunters

U hebt het waarschijnlijk al gemerkt: er wordt op internet flink gestunt met heel goedkope mediation.
U vindt ons niet tussen die prijsstunters, want bij mediation gaat het om deugdelijke afspraken tussen de partners die gaan scheiden. Afspraken die vaak jaren dienst moeten doen. Dat vergt zorgvuldigheid en dat vergt kennis van zaken. Wij bieden die kwaliteit en wij zullen het noodzakelijke overleg daarom nooit afraffelen.
Dat is úw en óns belang.

Maatwerk
Een scheiding is maatwerk en afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Onze ervaring is dat een vlotte scheiding gemiddeld zo’n 6 tot 10 uren kost.

Online mediation
De ervaring leert dat online mediation doorgaans minder tijd kost. U moet het dan wel eens zijn over een aantal zaken of het daar vlot over eens kunnen worden.

Gratis kennismakingsgesprek
Mail ons,
dan nemen we contact met u op voor een vrijblijvende kennismaking.

© 2020 – SamenScheiden (fotografie: Paul Tolenaar)