HELDERE TARIEVEN

Tarieven per uur

Wat zijn de kosten van een echtscheiding? Wat zijn de kosten van mediation?
We houden van duidelijkheid. Ook over onze uurtarieven. Hoeveel uren u nodig hebt om tot een convenant te komen, hebt u natuurlijk vooral zelf in de hand.
Maar op basis van onze ervaring kunnen we na een eerste kennismaking wel een schatting maken van het aantal uren dat waarschijnlijk nodig zal zijn.

Uurtarieven
De tarieven zijn inclusief 21% btw.

Mediator € 185
Advocaat/mediator € 230
Kindercoach € 70
Workshop Zandkastelen € 85 (dagdeel per kind)
Accountant € 220
Fiscalist € 220
Makelaar € 400 voor taxatierapport

Gratis ‘rechtsbijstand’

Komt u in aanmerking voor (gratis) ‘rechtsbijstand’, dan dienen wij voor u de aanvraag in bij de Raad voor de Rechtsbijstand.
Het kan overigens zijn dat de een wel in aanmerking komt en de ander niet. Er wordt namelijk naar het inkomen gekeken. Het inkomen mag per persoon niet meer zijn dan € 26.400 (en het vermogen niet meer dan € 21.330).
‘Gratis’ rechtsbijstand houdt wel in dat u een eigen bijdrage betaalt van maximaal € 105 per persoon. Die eigen bijdrage kan oplopen tot zo’n  € 850 per persoon wanneer u kiest voor een scheiding met advocaat.

Maatwerk
Een scheiding is maatwerk en afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Onze ervaring is dat een vlotte scheiding gemiddeld zo tussen de 8 tot 12 uren kost.

Online mediation
De ervaring leert dat online mediation doorgaans minder tijd kost. U moet het dan wel eens zijn over een aantal zaken of het daar vlot over eens kunnen worden.

Rechtsbijstandverzekering
Wanneer u een rechtsbijstandverzekering hebt, kan het zijn dat deze mediation vergoedt. Raadpleegt u daarvoor de voorwaarden van uw verzekering.

© 2018 – SamenScheiden (fotografie: Paul Tolenaar)