MET OF ZONDER ADVOCAAT

Mediator of advocaat?

Bij een scheiding denken veel meteen aan twee partijen die elkaar te vuur en te zwaard bestrijden, elk met een eigen advocaat.
En zo gaat het ook (te) vaak. Op zich begrijpelijk want de emoties lopen vaak hoog op, de belangen zijn vaak groot en bij een scheiding komt nou eenmaal niet de mooiste kant van iedereen naar voren.

Mediation heeft tot doel de energie op afspraken te richten en niet op de strijd.

Bij ‘SamenScheiden’ hoeft u helemaal niet te kiezen of u wel of geen advocaat wilt. U kiest bij ons voor mediation. En als er juridische haken en ogen zijn, dan komt er een advocaat/mediator bij. Maar bij ons treedt de advocaat altijd voor beiden op.

Want bij botsende belangen is onderhandelen dé weg om eruit te komen.

Eén of twee advocaten?

Eén advocaat. Want de advocaat van SamenScheiden dient voor u beiden een echtscheidingsverzoek in. Dat gebeurt natuurlijk pas als alles goed doorgesproken is en de stukken geschreven en getekend zijn.
Een heel enkele keer zijn de belangen zo groot dat beide partijen toch een advocaat als eigen adviseur willen, terwijl ze er wél via mediation uit willen komen. Dat kan bij ons ook – we zitten dan gewoon met wat meer mensen aan tafel.

Second opinion
We kunnen ook een second opinion geven over een convenant of alimentatieberekening. Dan gaat het meestal om gecompliceerde zaken.

Niet meer naar de rechtbank
Bij een door u beiden getekend convenant, is de afwikkeling een administratieve formaliteit en hoeft u niet meer naar de rechter.

Gratis kennismakingsgesprek
Mail ons, dan nemen we contact met u op voor een vrijblijvende kennismaking.

© 2020 – SamenScheiden (fotografie: Paul Tolenaar)