Gratis training ‘Ouderschap na Scheiding’

Voor ouders gaan scheiden of al gescheiden zijn ontwikkelde TNO een online training ScheidingsATLAS. In het kader van een evaluatie van die ‘cursus’ is er nu een aantal plekken voor gratis deelname beschikbaar.

TNO, bij velen alleen bekend als een onderzoeksorganisatie rond allerlei technische thema’s, is ook actief rond de thema’s zorg en gezondheid.  De ScheidingsATLAS is een van de initiatieven.

TNO over de ScheidingsATLAS: ‘Ouders die gaan scheiden, zijn niet langer partners, maar ze blijven wel samen de ouders van de kinderen. Dit brengt extra vragen en onzekerheden met zich mee: Hoe beleven de kinderen de scheiding? Hoe kun je ze als ouder helpen wennen aan de nieuwe situatie? Hoe zorg je goed voor jezelf en voor je kinderen? Hoe werkt dat, ouderschap na scheiding? En hoe communiceer je hierover met de andere ouder? Veel ouders worstelen na de scheiding met dergelijke vragen over het vormgeven van ouderschap na scheiding. De training ScheidingsATLAS gaat hier op in door gescheiden ouders informatie te geven en te ondersteunen. Het biedt concrete handvatten over ondersteuning van kinderen en communicatie met de andere ouder.
Bent u een gescheiden vader of moeder en wilt u meer te weten komen over ouderschap na scheiding? Dan is de nieuwe training ScheidingsATLAS ook iets voor u! De training is interactief, met animaties, video’s van experts en andere gescheiden ouders, en met rollenspellen. Het is een online training, dus u kunt op uw eigen moment met ScheidingsATLAS aan de slag.’

 

Meer informatie en inschrijven

Brabants Dagblad over de ScheidingsATLAS (via Blendle)