Documentaire over vijf verlaten partners

BNNVARA zond op 5 februari 2018 de documentaire ‘Verlaten’ uit. In ‘Verlaten’ zien we wat het betekent om onvrijwillig verlaten te worden door je geliefde. Verdriet, verbazing, woede en onmacht passeren de revue bij de achtergelaten partijen. Hoe kun je de schade zoveel mogelijk beperken als de scheiding onvermijdelijk is?”

In de documentaire ‘Verlaten’ volgt documentairemaker Hetty Nietsch vijf mannen en vrouwen die na een lange relatie van het ene op het andere moment door hun partner in de steek zijn gelaten.
Loes, Suzanne, Rike, Maarten en Jan werden allemaal door hun partner verlaten. Zij  vertellen over het proces, de emoties en de gevolgen van de afwijzing. Elk met een persoonlijk en aangrijpend verhaal. En hoewel het heel veel mensen overkomt, is het onderwerp toch beladen en omgeven met taboes. Uit de verhalen in deze documentaire blijkt hoe ontwrichtend zo’n ervaring kan zijn en hoe het zelfbeeld wordt beschadigd.

De documentaire duurt 85 minuten en is hier terug te zien.
400.000 mensen bekeken de documentaire. Er werd veel over getwitterd onder #verlaten.

Ook bij Jinek
De documentairemaker en een van de geïnterviewden waren op 2 februari 2018 bij Jinek te gast. (Het gesprek begint op 9’18”)