Een afscheidsritueel bij een scheiding
Een groot afscheidsritueel bij een scheiding. En dan ook nog eens in de vorm van een scheidingsfeest. Dat klinkt misschien best gek. Toch zien we dat het gebeurt op Instagram. Ook bij SamenScheiden hebben we aandacht voor een afscheidsritueel. Natuurlijk geen feest, dat doen we anders.
Hier staan meer dan 50.000 foto’s met #divorceparty. Ofwel een scheidingsfeest in het Nederlands vertaald. Blijkbaar vieren heel wat mensen, in ieder geval in de V.S., een scheidingsfeest. Een vorm van een bruisend afscheidsritueel met of zonder hun ex-partner.
Scheidingsfeest als afscheidsritueel
In Nederland zijn scheidingsfeesten nog zeer zeldzaam. Dat past ook wel bij onze nuchtere instelling. Toch komt een afscheidsritueel al vaker voor. Partners hebben bij een scheiding namelijk regelmatig behoefte aan een ritueel om hun samenzijn officieel te beëindigen. Het gaat immers vaak om een langdurige relatie die ook nog eens heel belangrijk was. Doordat er kinderen zijn. Doordat men al vele jaren bij elkaar was. Levens zijn dan zo intensief met elkaar verstrengeld geraakt dat het fijn kan zijn om op een gepaste manier afscheid van elkaar en dus de partnerrelatie te nemen. Een afscheidsritueel markeert het einde van een leven met elkaar onder 1 dak. Een afscheidsritueel helpt ook naar de toekomst kijken. Naar een nieuwe start. Maar het hoeft dus geen feest te zijn met alles erop en eraan zoals bij een huwelijk. Natuurlijk niet.
Passend afscheid
Bij SamenScheiden vinden we het belangrijk dat ieder na de scheiding weer verder kan. We hebben er altijd aandacht voor. Dus wordt er stil gestaan bij het einde van een relatie. Een afscheidsritueel op een passende manier en zonder veel poespas. Zo kan ieder weer verder.
Neem gerust contact met ons op als je er meer over wilt weten.